2011

Mitt 450:e inlägg skrivs just nu. Inte illa, startade bloggen i december 2008 om jag inte minns helt fel. Det har gått ett par år sedan start och mycket har hänt. Jag har lärt känna en massa nya människor, en del finns kvar andra inte. Några nära vänner/bekanta/släktingar har lämnat livet men finns fortfarande bland oss på ett eller annat vis. Ständigt förändras verkligheten. Men oftast händer saker på både gott och ont.

Mitt 2010 har varit ett upp och ner vänt år. Mycket man vill glömma och annat kommer man att minnas för livet. Det har funnits sorg, ilska, glädje, lycka och framför allt ångest. Jag är inget annat än en människa. Under dessa 365 dagar har jag lärt en massa, vuxit som person och accepterat mina egna val i livet. Det är ingen dans på rosor och jag vet att allt ordnar sig tillslut. Det är tur att det finns underbara vänner som ställer upp dag som natt.
Utan er vet jag inte hur det skulle gå.
I kväll drog vi alla på oss festblåsor, åt god mat och plockade fram bubblet för att välkomna 2011. Mer än halva styrkan saknades, men jag hoppas att ni firade ordentligt och inte är lika torr som mig.

I natt stängde vi dörrar, öppnade några på glänt och andra på vid gavel.
Gott nytt år!


Just the way you are!


Julens festligheter är över och vi går mot ett nytt år. Ska försöka att uppdatera er så gott det går, minnen är inte det bästa. Eller snarare bra med kort.

Julafton

Uppe tidigt i ottan, de sista klapparna blev köpta på självaste julafton. Snacka om att va ute i sista minuten. Mat hemma hos päronen med syskon. Fick en massa klappar. Tackar för dom! Spelade gura och kollade en massa filmer resten av kvällen. När jag kom hem knappade jag på glee boxen, där blev jag fast.

Juldagen

Sovmorgon. Satte aldrig på klockan. Lite smått stressad hela dagen. Förfestade lite hemma hos päronen och drog vidare på nästa förfest. Riktigt roligt och trevligt sällskap. När vi skulle gå till hallen snubbla ja rätt snyggt. Blå överallt, jävla is! Väl framme vid hallen vart det meterlång kö, höll på att frysa ihjäl. Men in kom vi efter ett bra tag. Ska jag va helt ärlig så va det inte så jävla kul när vi kom in, den kunde gärna fått va lite bättre. Vissa beter sig verkligen odrägligt, jävla monster!
Höll även på att bli mosad till döds när jag skulle hämta jackan klockan två. Men från ingenstans kom en trevlig kille och hjälpte mig, hämtade till och med min jacka så jag skulle slippa bli kvävd. Tusen tack till dig, vem du nu än va.  Ut kom jag tillslut, fick skjuts och kvällen avslutades på bästa sätt.

Annandagen

Huvudvärk delux! Hjärnan höll på explodera. Skulle helst av allt sovit bort hela dagen. Åkte till mormor och morfar på middag, där var det proppat med folk. Allt från bytte bebisar till gammalt. Trevligt.
Åkte med syrran hem, satte i en film och tog natten redan vid nio igår kväll. Vaknade runt tre i natt och flytta mig till sängen.


Idag då? Klockan ringde halv sju, åkte mot K-stad halv åtta. Ett smart drag att va där i tid, för himmel och pannkaka va mycke folk det blev. Men det blev endel grejer trots all trängsel, sänkläder, lampor, doftljus, skjorta m.m Även en försenad julklapp till I, hoppas du blir nöjd när du får den i morgon.





Juletider.


22 December

Idag är det två dagar kvar till självaste julafton och exakt två månader till min 23:e födelsedag. Herregud va fort åren går, men mitt 2011 ska bli bra mycke bättre år. Har en massa roliga äventyr att se fram emot.

E Pluribus Unum.


Måndag - stress!

Oj ett under att jag kom upp i tid när klockan ringde. Ovanligt pigg, trots att jag vänt på dygnet åter igen. Det börjar närma sig julafton, vilket är en högtid jag inte alls tycker om. Maten är god och juldagsfesten brukar va nice. Klädseln i år får nog bli naket, hittar ingen klänning, men jag ska ge sunne ett försök innan jag lägger ner. Hur jag nu ska hinna dit?

Nyåret är fortfarande ett stort frågetecken, åre eller inte det är fråga. Tycker inte om att åka bil i detta väglag, har haft alldels för många "näradödenupplevelser" under vinterhalvåren. Det är ca 60 mil, jag har svårt att sitta still, spänner mig så jag nästan glömmer bort att andas och skulle få panik om vi blev stående i bilkö där det inträffat en trafikolycka. Vad är oddsen? Men självklart vill jag träffa syrran också.


Hold your head up high!


Jag brukar inte ta åt mig av det folk säger, men till en viss gräns, sen är det nog! Har även haft en fruktansvärt dålig dag, antagligen därför mer tillgänglig av sånt folk säger! I morgon är det bra igen.

Har spenderat min dag i badhuset med lillen och E, jag hade noll energi kvar i kroppen. Han har nog haft hemska mardrömmar inatt. Skrek av ren skräck flera gånger, sparka och rullade runt. Därför har jag knappt sovit något alls i natt. Förklarar även mitt dåliga humör. Nu i kvällningen lämnade jag över barnpassandet till M som planerat.  Måste erkänna att det blev tyst och tomt, ingen som ligger på min kudde och snarkar mig i örat. Och vem ska nu krypa ner under mitt täcke för att det är kallt i morgon? Jag borde låna sötnosen på heltid.

Nej detta får räcka, ny dag och nya möjligheter i morgon.



Svar på tal!


I dagsläget ser ju ut såhär!!



För två/tre år sen såg det ut såhär!!




Ni som tror er veta att jag har anorexi, ta en extra koll på dessa kort jag precis lagt ut innan ni öppnar käften igen. Är så fruktansvärt irriterad, beviken och uppgiven. Jag är av den trådsmala typen som har ytterst svårt att gå upp några kilo trots att jag gärna skulle vilja. Jag äter mer mat än en fullvuxen man, snålar aldrig på godsaker, och tränar inte mer än nödvändigt.
Det är precis lika hemskt för mig att inte kunna gå upp i vikt, som för en överviktigt människa inte kunna gå ner! Tänk på det nästa gång !!

En grå dag.


Min bloggform har väl kanske inte varit den bästa denna vecka va? Fy skäms på mig, men det finns verkligen inget vettigt att berätta för er. Jag har jobbat och helst inte satt foten utanför dörren. Dödens kallt ju!
Idag har det ju som sagt varit lika kallt, enligt mig, så ute har jag inte varit. Känns verkligen, hade huvudvärk delux under förmiddagen. Tog ett par panodil, och somnade i soffan med hunden fastklistrad i arslet. Jag tycker hundar är läskiga djur är totalt livrädd för dom, men I´s huldra är en tönt, hon är mer rädd än mig när man är ute och går. ha ha!

Har även handlat och målat med lilleman. Han kom med L förut idag och ska stanna resten av veckan. Lagade mat tsm med M, hemlagad pizza och sallad. Smaskens! En massa killar och tjej kom på besök, mycket omtyckt. Ni lyser upp en tråkig vardag, eller förresten både dag och natt lyser ni upp.
I morgon blir det häcken full antar jag, ska åkas pulka om vädret tillåter och inte att förglömma, badhuset är viktigt. Det var det enda han pratade om innan han slocknade.


Söndag.


Här var det dåligt uppdaterat, kan bli så när inte hjärnkontoret funkar som det ska. Äntligen har denna vecka tagit sitt slut, en av de sämsta detta år. Sjuk, sjuk & sjuk, jag är gjord av dåligt virke.
Idag har det inte blivit många knop, legat i sängen fram till klockan fyra idag. Sådan huvudvärk alltså! Av en öl? Var på julbord med jobbet igår, riktigt trevligt fast jag var dödens trött och säkert skittråkigt sällskap. Tänkte att jag skulle gå till hörnet efteråt, men nej sängen va mycket bättre. Sov innan klockan var ett, och sängen har aldrig vart så skön förut.

Vaknade klockan tio idag, fortfarande förjävlig huvudvärk men utvilad till max. Skulle nästan kunna tro att jag haft en jättefylla, men icke. Migrän är inget att leka med, får det när folket röker i bilen och inte öppnar rutorna ordentligt. Äckligt!
Nej ser att klockan lever sitt eget liv, borde krypa till kojs. Har en massa att stå i imorgon.

Mina syskon.


Jag har faktiskt en hel drös med syskon, nu låter det säkert som att jag skulle ha tio stycken. Men nej, jag har tre syskon. En äldre bror och två yngre systrar. Vi kan ta dom i storleks ordning.


Henrik

Han är då 26 år, snart 27 om jag inte minns helt fel. Född den 18 januari.  Vi har verkligen haft våra duster i yngre åren, eller vi hatade nog varandra tror jag. Har man en äldre bror är man härdad från topp till tå. Nu idag funkar vi mycket bättre ihop. Men det finns fördelar också. När vi flickor var små fjortisar och skulle festa var han den stadiga chauffören, ute hela nätterna och körde på oss. Han är väldigt intresserad av motorsport, kör folkrace, jobbar på sågverk (Hjälp, heter det så?). Singel, och han vill ha en vettig brud att skaffa barn med, för jag vill bli faster! Fan nu fick jag till en liten kontaktannons åt honom också, gud va ja är duktig.

Lina

Hon är 21 år, snart 22. Född den 25 februari. Vi har namnet "mellanbarn" gemensamt. Hon bor tillsamans med sin sambo Andreas (ante) i lägenhet. Jobbar på hemtjänsten och hjälper den äldre generationen. En ganska galen människa, men samtidigt väldigt roligt och "rak på sak".  Hon kan även va en gnutta slö, sover gärna länge på morgonen, och ett hemskt morgon humör utanpå detta. Som barn hittade vi på en massa dumheter så fort inte M&P såg vad vi gjorde. Kidnappade den minsta och drog till granntanten utan att säga nåt t.ex.
Hon är den lugnaste utav oss flickor, en förstående människa som vet vad hon vill helt enkelt. Intresserad av motorsport och jag måste nästan säga bakning, för hon bakar hela nätterna. ha ha!

Ida

Hon är 19år, snart 20. Född den 19 februari. Har nyligen flyttat till åre, när ska du bryta benet snusken? Jobbar som stugvärd tror jag. En fullkomligt galen lillastyster var det vi fick. Ha ha! Ett jävla humör sitter hon på, men kan vara otroligt omtänksam också. Ska jag vara helt ärlig vet jag inte hur man ska beskriva henne som person, en lyxförpackning med allt-i-ett, fattar ni? Här kan vi lungt säga att det funnits hat mellan varven, som vi har slagits. Men även den minsta utav oss har vuxit upp. Har haft en del kämpiga perioder i livet, men är av en starkare valör idag.


Nu har ni fått veta lite smått & gott om mina syskon. Precis som alla andra så har det funnits ovänskap, irritationer och ett x antal riv och blåmärken. Men hur man än vrider och vänder så är det ens syskon, och dom älskar man i vilket tillstånd och skick dom än är i. Vi har en bra relation allihop och det ska vi va glada för. Det finns dom som aldrig sett eller pratat med sina syskon..


Det här hade jag på mig idag.


Svarta leggings, vit tröja, vita strumpor och en sjal. Tänker inte visa någon bild, för jag avskyr kort. Usch! Inte dåligt man fastnar mellan varven. Jag var helt enkelt bekvämt klädd en dag som denna.

Lägger in en låt i brist på ord och händelser.. Ja jag vet I, jag ska, men inte idag. I morgon kommer ditt ämne upp på tapeten.






Min tro.



Vad tror jag på egentligen. Ska jag va helt ärlig har jag absolut ingen aning. Jag hade en tro, men den tappade jag som allt annat vid ett tillfälle i mitt liv. Att sedan kunna ta sig upp och våga tro på nytt är något som är svårt.
När ens liv blivit så sarjat efter svek och lögner, finns det inte mycket kvar att ge. Man är nöjd bara man tar sig upp och vågar möta verkligheten.

Men jag kan medge att det blivit bättre.  Det är svårt att säga om jag varken tror eller hoppas, men jag tar dagen som den kommer. Vissa saker händer av olika andledningar helt enkelt..
Detta är inte mitt ultimata ämne som ni kanske kan läsa er till, självklart tror säkert alla på något utan att veta om det, utan tro är man inte en funktionell individ. För man kan ju inte veta allt. 



Ett ögonblick


När man har levt snart 23år, finns en massa ögoblick i livet. Eftersom jag inte kan välja något specifikt så samlar jag flera ögonblick och skriver lite mindre.


✿ När jag gick i andra klass berättade min dåvarande bästa vän att hon skulle flytta. Det var precis innan julavslutningen. Jag trodde att hon menade "byta hus" men visade sig senare va fel. Hon blev stockholmare. Hela min värld gick i kras, hur skulle jag klara mig utan henne? Vi hade kontakt många år efter flytten. Tältade och umgick hela sommarloven. Nu idag finns ingen kontakt, vilket är lite tråkigt.

✿ 1999 tror jag va året vi tog bort våra husdjur. (hund och katt) L va i K-stad och gorde allergitest vilket gav stora utslag av pälsdjur. Jag ringde hela dagen för att få veta om det gick bra. Sista samtalet va inte muntert, jag grät i flera dagar för att katten skulle avlivas. 


✿ Första skoldagen i gymnasiet år 2004 var en plåga. Jag var så nervös att jag tänkte stanna hemma. 
Illamåendet stod mig ända upp i halsen. 

✿ Juldagen 2003. Vi va ute och festade, ganska rund under fötterna. Ramlar och bryter näsan av mig, det gjorde så fruktansvärt ont. Jag blev mer eller mindre tömd på blod, min vita jacka var röd. Ida sjöng mumien för mig i flera dar efteråt.

✿ 4 maj 2006 var dagen jag lyckades med mitt körkort. Överlycklig.

✿ Studenten 2007. Helt galet kul.

✿ 1 januari 2006 låg jag på akuten för magen. Kärringen frågade mig om jag drack mycket, mina levervärden var så dåliga. Jag vägde vid detta tillfälle 37kg och dom hittade inget fel på mig. Detta va en tid som bestod av dödsångest och vakna nätter. 1,5 år senare mådde jag bättre och hade förklaringen gilbert syndrom. (lever & gallsjukdom)

✿ Sommaren 2009 helt underbar.




Listan kan göras lång, men jag orkar inte skriva upp allt. Man lär sig och får nya intryck varje dag, vilket resulterar i massa nya ögoblick i livet. Lev och minns det som är bra, det dåliga blir aldrig bättre.


Mirakel.

Vilken underbar video. Sånt här berör mitt hjärta djup, och skulle kunna få mig att gråta floder. Mjukis varning!
Ja jag har gått från känslokall, till mitt normala jag. Kolla på en film och gråta är en specialitet. Äntligen känner jag igen mig, förstår vad min hjärna vill och framför allt vad hjärtat känner. 
Kan även berätta att jag läste ut boken inspärrad. Den tycker jag verkligen att ni borde läsa, finns att köpa i mataffären. Orkade inte släppa den igår, vilket förklarar mitt zombi liknande sätt idag. Somnade såklart i soffan förut runt åtta, pappa ringde och väckte mig till liv kvart i nio. Så nu kommer jag sova som en kråka i natt. Men vad gör de, jag har sovmorgon hela dagen om jag så vill.
Kommer garanterat bli dåligt uppdaterat här under helgen, har en massa att göra. Men jag lovar att snart va på banan igen, låt mig bara få vila ut en dag eller två.

God natt.


Heart of gold.


Kom på förut att jag missat en massa ur min lista, som jag så flitigt skulle skriva ur varje dag. Men nu är det så att tiden har inte funnits. Jag sätter faktiskt det mänskliga sällskapet före datorn. För så goda vänner brukar vi aldrig va. Ibland skulle jag vilja slå sönder den faktiskt, i tusen bitar och spotta på den. Dumma datorer!
Nu ska jag faktiskt ta och rycka upp mig, måste skaffa fram tapet och färg. Resten av den stygga lägenheten behöver få vård. Vitt blir det i hallen, så långt har jag kommit iaf.
Så min kvällsbön idag lyder - Ge mig en händig man, eller kvinna, bara människan i fråga kan sätta tapet och inte är stum.

Godnatt.




ge mig mitt ljusa hår, och bruna färg. bilden i övrigt,
inga kommentarer.











A real man doesn't love a million girls. He loves one girl in a million ways.

Ett sällsynt exemplar.

God morgon!

Jag trodde jag skulle sova lite längre idag, ställde klockan på halv tio i natt när jag la mig. Vad jag inte visste, var att sommartid fortfarande existerade på min gamla mobil. Gud va jag är korkad ibland, sånt brukar man väl kanske kolla. Eftersom jag skiftade mobil, försvann även mina nummer, endel har kommit till rätta andra inte. Huvudsaken är väl ändå att mina allra käraste vänner finns kvar.

Nej, borde gå upp och kamma till mig.  Ha en bra dag..