vilken äggröra!

Förstår inte riktigt hur jag ska bära mej, är mitt uppe i flytt utan någon som helst hjälp. Det ska städas, plocka det sista, ut med möbler, målas/tapetseras m.m.
Det blev ju inte riktigt som planerat när pappa blev inlagd på sjukhuset. Han ska opereras på söndag iaf, spricka i höften som skulle lagas med skruv tillsvidare, sen har han en cysta inne i allt där också som kan va cancer. Skulle skickas på analys. Det är ju bara att hoppas på det bästa.
Jag har fått nog av sjukdomar och dödsfall. Eller jag har fått nog av allt, jag vill bara ha lugn och ro!
Har fått reda på begravningsdatum iaf, 13 & 20 mars. Men tyvärr klarar jag inte av det så det blir inget för min del. Klarar inte ens att hälsa på pappa på sjukhuset. Jag kan inte förklara hur äckligt och otrevligt det är. Vet inte om det kan bero på att ja har vart riktigt sjuk och åkt in och ut där ifrån i mer än ett år innan jag fick reda på vad jag hade för sjukdom. Jag blev avskräck då tror ja.
Jag va in varje vecka och tog leverprov, man kunde nästan tro att jag var alkis men så är inte läget. Jag har en leversjukdom som heter gilbert syndom. Kan inte riktigt förklara vad det är, men man är väldigt ofta illamående, ont i magen och väldigt orkeslös blir man.  Men jag måste tillägga att det är mycket bättre, bara jag tänker på att äta regelbundet och sova ordentligt. Förut har jag inte lyckats gått upp i vikt heller, men nu har det hänt grejer. har lyckats gått upp ca 6kg så ligger nu på vikten 42-43kg. Riktit bra för att va mej tycker ja.
Måste bara säga att jag sover som jag ska igen, ligger inte vaken både dag och natt längre. Men som sagt jag mår riktigt bra, har inte vart så på riktigt riktigt länge!

Nej, badet vill ha mej och sen blir de tv ett tag...



Jag tycker om dej, väldigt mycket!


soppa..

idag har det vart en riktigt rörig dag. Blev väckt tidigt i morse så det var bara att kliva ur sängen, hoppa i duschen och sen dra iväg. När klockan va ett ringde mamma och sa att pappa blivit inlagd på sjukhuset, KAOS! Ida skulle va på badhuset kl 15.00  och jag på sjukhuset 15.20 även bilen skulle besiktas i hagfors då. Emil är hemma hos mamma än så hon kunde ju inte åka. plus att hon hade hunden. Så lina och ante fick åka till hagfors och jag fick köra ida till badet. Så en dag till av plock gick bort....Förresten såg i mitt andra inlägg att jag skrivit lite fel, folkracen är på lördag och inte söndag.

för övrigt känns det som om allt står still just nu, jag trampar på samma ställe och inget händer. 
nej jag får gå och göra lite nytta innan det är dags för sängen...

hej hej 

plocka skrot

Håller på att flytta förfullt, eller ska gör det till helgen så det packas iaf. Lika drygt det som att flytta. Men som sagt det är bra att variera sig lite :) Haha..
Har plockat ur kök och nästan allt i vardagsrummet idag, tunga lyft och ont i bröstbenet. Men jag måste säga att det är mycket bättre nu. Jag kan röra mej som jag vill utan att det ska göra äckligt ont. Kan känna av lite innan jag somnar på kvällen om jag hållit igån en heldag.
I morgon blir det födelsedagskalas igen, Lina fyller 20år. Är lite lätt trött på tårta kan man väl säga. Sen blir det tårta igen den 8mars när mamma fyller.

Jag har verkligen fullt upp den här veckan ser det ut som,. Igår var det frissan, idag tandläkaren, imorgon städa ihop resten, torsdag sjukhuset, fredag flytt (antagligen) Lördag blir det fest, söndag folkrace.. och mitt i allt ska jag klämma in ett par timmar med Emil. Har faktiskt lovat att vi ska åka pulka i morgon. Förresten så va han med mej ett par timmar igår så han va med till frissan. När vi väl var där skulle ju han också klippas, så han fick klippa luggen lite :) Det bästa va ju när han fick blått i luggen. Kommer kort.
Elin va också med och kolla till honom lite, det var väl tur för det tog 2 timmar att klippa håret.  Precis innan vi skulle gå ropa han rakt ut att - Nu kommer bajen och tryckte som bara fan.. Det va lite lett när det va massa folk där. så tina önska lycka till med blöjbyte när jag kom hem.


Vilket minne barn har förresten..
Nej nu tror jag sängen behöver mej ett par timmar, ska upp tidigt i morgon för att ordna lite saker.
natti / Elin




sömnig

Är väldigt trött efter en sjukt rolig helg. Fredan va jag,Elin och Marcus och hämta modern till Elin i bäckebro eller va fan det hette, va hemma runt 5 på morgonen. Det va bara att skynda i säng för vi skulle upp halv 10 på lörda morgon.
Tror ni vi lyckades? Nej vi gick upp halv 11 eller nåt, fick stressa som fan för att hinna upp till kollerud och hämta marcus, sen skulle vi vidare till göktoppen där alla andra väntade. När vi väl kom fram dit kom jag och Elin på att vi inte hade hunnit äta frukost, kl var då nästan ett och då skulle vi va på bowlinghallen ett. Men jag stoppa i ett par brödskivor i rosten tog ett par tuggor sen var det bara att dra.

Väl på plats i bownghallen lugnade det ner sig lite, och det var riktigt skoj! Många skratt blev det iaf, den ena var värre än den andra. När klockan blivit två skulle vi infinna oss på badhuset eftersom vi hyrt relaxen. Det var riktigt skönt och avkopplande, men där blev det till att slira riktigt ordentligt eller vad tycker ni? haha. När klockan va 4 drog vi ner till kina och åt mat, alla blev trötta efter maten och det lugnade ner sig ett par hekto.
Men sen var det bara att dra hem för att byta kläder och smika sig, för det skulle komma mer folk runt 7. När alla väl var på plats blev det ett lyckat tillslag och vi drog vidare till idet på kvällen.

I morse ringde mamma och väkte mej runt 10, jag kan säga att det inte var nåt roligt samtal precis. Men jag orka somna om och vakna runt 12 med världens smärta i bröstbenet, tvi fan för det säger jag! Det läker sakta men säkert iaf..

nej nu ska jag gå och sova för att i morgon vakna upp i verkligheten igen.. Tack för en underbar gårdag och en trevlig fördelsedag!

//Elin


Rest in peace!
Faster
22/2


kväller..

Nu har ännu en dag passerat, och jag trivs som så bra som jag förtjänar :) I morgon drar jag och pappsen till karlstad, för att köpa det sista inför flytten. Jag är redan trött på det och har inte flyttat ett skit än, hur ska det gå? Och hur ska jag kunna lyfta och kånka med ett brutet bröstben som det tar 1-2mån för innan det läker riktigt?
Hoppas det löser sig på nåt vis :)

För övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Köpt nya brännskivor, datorn tyckte inte att man ska ha 900 kort liggandes i en mapp. Det tar för stor plats och datorn blir trög som fan.
Alltså jag har funderat idag, som alltid. Men jag tror ärligt talat att det är förutspråkat hur ens liv ska se ut.  Vissa föds med fördelar som andra barn bara kan drömma om. Men det är som jag säger att  föräldrar är inget man väljer det får man, och det är väl ändå kärleken och omtanken från dom som formar ens barndom och hur man uppför sig.  Det är ju dom som lärt oss vett och etikett.

nej slut på funderingar, jag ska hoppa i duschen och krypa till kojs, pappa kommer runt halv 9 i morgon och hämtar mej, och då är det väl bäst att va vaken.



Jag vet inte längre vem du är, men jag vet vem du var!

Tråkig dag!

Jag hoppades på att det skulle vara lika vackert väder idag när jag vakna, men det va grått och trist. Släpade mej ofrivilligt upp ur sängen idag för att åka på sjukhus besök. Efter det drog jag till Torsbybostäder och pratade lite med dom om tapeten m.m.

Uppdaterar senare!

Haha!



Är rätt så klantig måste jag erkänna, jag skulle stanna nere i backen på Hovfjället men kollade på annat och då högg det fast brädan i backen. Störtade med en jävla kraft rakt på bröstkorgen och gjorde några varv. Det slutade med ett brutet/sprucket bröstben, 2 revben är spruckna, skulderbladet vet ja inte vad det hände med och sen tappade jag muskelstyrkan i vänster armen.
Men jag måste ändå säga att jag mår prima idag, och jag ska va glad att jag inte fick någon ryggskada :)
Kan klä mej och skära maten själv igen....

Nu ser vi fram emot nästa helg :)

Hej hej / Elin





Snö, snö, snö :)

Ja jag tycker faktiskt om vintern. Det bästa som finns är att knäppa på sig brädan och åka ner för backen, det är så fridfullt på något vis.
Idag har jag och Elin vart på hänsjön och åkt skridskor, eller dag å dag, det hann att bli mörkt innan vi kom iväg. Och tur var väl det med tanke på vad vi hade för fula hjälmar på oss. Haha.
Har inte stått på skridskor sen jag sluta 9:an så det va riktigt vingligt innan jag kom igång. Men det är väl tur att man inte gör som stollen själv, åker cross med skridskor och lila jofa hjälm.. Kort kommer lite senare :)

I morgon är det längdskidor som gäller, ondag blir det karlstad,köpa heminredning och torsdag blir det fjället med brudarna.
Med andra ord har jag fullt upp.
Har även bokat relaxen och bowlingbanor lite längre fram. Ska bli riktigt skoj.

Nej nu hojtar beck på mej....

//Elin


En tanke..

Det är tydligt att man ska ha en massa svackor innan det ger med sej. Trodde jag haft mina, men ack så fel jag hade. Den här helgen blir det nyktert, måste vila kropp och själ emellanåt om inte annat finns det så mycket annat att fundera över.
Tänk va fort livet kan förändras från det bra till det dåliga, säkert tvärt om men det är väl inte så vanligt antar jag. Egentligen borde man bara skratta sej lycklig, leva ut sitt liv till fullo för i morgon kan det vara för sent. Man borde va mer rädd om det som verkligen betyder nåt, ett ord kan göra så mycket, även en blick kan hjälp folk att få sin tro tillbaka. Säg hellre att du tycker om din vän/familj/pojk-flickvän 1000gånger för mycket än för lite. För en dag kanske personen i fråga inte längre finns där för dej som du hade hoppats på.

Det finns vänner som alltid finns där även om man inte varje dag pratar med varandra, dom vet när dom behövs som mest utan att man ska behöva ropa efter hjälp.
Jag vet att jag har underbara vänner, dom har stöttat,tröstat och funnits där när det har vart som mörkast, när jag trodde att jag absolut inte orkade mer. När min ensamhet har vart förjävlig har jag alltid haft någon att pratat med, någon som vart här både dag och natt. Hur hade det vart idag om inte ni funnits?

Men jag vet att vad som än händer så finns det två personer i mitt liv som betyder mer än nåt annat.
Att ni har orkat, när jag dag efter dag har dragit ner mej själv i smutsen och ändå trott på mej, tröstat mitt i natten när jag ringt, sagt sanningen även om den gjort ont. Tack vare er jag mår så bra som jag gör idag, jag orkar leva med mej själv och omgivningen. Om ni inte funnits där när jag verkligen behövde de har jag inte orkat kämpat. Ni fick min kämparglöd att börja brinna igen.  Och nu är den starkare än någonsin, jag vet vart jag vill och dit ska jag ta mej!

Så jag avslutar med att säga, ta inte era vänner för givet. Berätta att du tycker om dom skratta,gråt och sörj tillsammans. Allt kommer att ordna sej till slut!
Ingenting är omöjligt!

Take care / Elin



Öppna ett fönster,
ställ det på glänt.
Vinden du känner
är kyssen jag sänt.