Ur arkivet.

Detta skrev jag den 13/3 - 10. Tyckte det va ett par kloka ord, av en så dum tjej som mig, eller hur var det nu? :) Skämt å sido, här har ni en repris av dessa rader.


Det är ett välkänt faktum att ett brustet hjärta gör mer ont än att få citron i ett litet skärsår, det går över efter ett par sekunder. Men sen finns det även en massa andra hemska känslor. Som "bubblor i badet" skammen och "jag kan inte fatta att jag gjorde det på första daten" ångesten. Ni fårstår säker vad jag menar med dessa uttryck. Det bästa sättet är att dra sig tillbaka och ta sig tid att fundera över de stora frågorna. Det spelar ingen roll vem som gömde nyckeln - Fråga dig själv varför du letade efter den från början. I värsta fall kan allt tänkande få hjärnan att svälla och bli farligt stor. Men tro mig, det är det värt! Sanningen är den att vi alla är födda med en enorm potential och oändliga möjligheter att komma dit vi vill och uppnå nya svindlande höjder. Det är så viktigt att du gör din egen grej. Vad det nu är som gör dig lycklig, och gör det så bra du kan. Det enda som räknas är att du mår bra. Men tänk på att vad du än gör så är misstag en del av livet, slösa inte bort tiden med att plåga dig själv för det som varit, och kom alltid ihåg avstånd och motstånd! När du bestämmer dig för att följa dina drömmar kommer många människor, även de som älskar dig mest att försöka hålla dig tillbaka. Det finns många som kommer säga att du kastar bort din tid, det är inte värt det och det passar hur som helst inte dig. Precis som för alla andra kommer vissa dagar att vara bättre än andra. Och emellanåt kan allt kännas som en katastrof. De kommer se konstigt på dig, när du berättar vad du ska åstadkomma, och du börjar lyssna på de som ser ner på dig och du börjar även tvivla på dig själv. Men vad som än händer, släpp inte taget! Kom ihåg att alla måste kämpa ibland, det finns ingen så får allt serverat. Det är jobbigt att varje dag göra någonting som man inte gillar eller absolut inte tycker om. Men om du följer din inre röst har du åtmistone tröttat ut dig på det du gillar mest. När du gillar det du håller på med kan du kasta av dig täcket på morgonen, och se fram emot en ny tag med nya möjligheter och du fylls av sann glädje som är mycket smittsam.
Precis som när du börjar skratta högt och får någon annan att börja skratta, och sen en till. Tills ni alla skrattar så att ögonen tåras, får kramp i magen, det blir svårt att andas och man kan inte resa sig upp. Även om du gör stora misstag, om du har fel i det mesta, så kommer livet ändå att bli ett fantastiskt äventyr. Du kan lägga dig på kvällen med glädje och veta att du givit allt och att din insats betydde nåt, och varje dag vakna och se fram emot ett liv som är precis så vackert och spännande som du någonsin kunnat drömma om, och så min vän kan du förändra världen! Om inte annat sig själv.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback